Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΩΤOΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM – Κάλεσμα σε ενωτικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια 4 χρόνια από τη δολοφονία Π. Φύσσα: Σύνταγμα 16.9 6μμ και Κερατσίνι 18.9 5:00μμ

Παιανία, Παρασκευή 15.09.2017
Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Βαδίζουμε προς την τέταρτη επέτειο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έγινε τα μεσάνυχτα της 17-18.9.2013 (λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενώ στη αρχή της χρονιάς είχαν δολοφονήσει τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν).
Πριν λίγες μέρες, ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβίλ των ΗΠΑ. Οι φασίστες και ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία στις ΗΠΑ έχουν φανερές διασυνδέσεις με τους ομογάλακτούς τους της Χ.Α.
Η δίκη της Χ.Α. μπαίνει στην τελική ευθεία με τους μάρτυρες να έχουν καταγράψει ξεκάθαρα τον οργανωμένο και κεντρικά καθοδηγημένο χαρακτήρα των δολοφονικών επιθέσεών της, τις ευθύνες της ηγεσίας της και το ρόλο των κεντρικών γραφείων της Λεωφόρου Μεσογείων σαν ορμητήρια γι αυτές τις επιθέσεις. Παρά αυτές τις αποκαλύψεις οι φασίστες δολοφόνοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν παραιτούνται από την προσπάθεια να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου όπως δείχνουν οι επιθέσεις κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη (κοντά στα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων), κατά των μεταναστών στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα νησιά του Αιγαίου κι αλλού.
Δεν θα περάσουν! Οι κινητοποιήσεις στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπορούν να μετατραπούν σε σταθμό για την κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης ώστε να τσακίσουμε τους εγκληματίες-νεοναζί της Χ.A., να κλείσουμε τα γραφεία-ορμητήρια τους και να τους απομονώσουμε μέχρι να  τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο φασισμός δεν περνάει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική, ούτε πουθενά! Και ταυτόχρονα να βροντοφωνάξουμε: οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι, ανοιχτά σχολειά και πόλεις, άσυλο και στέγη σε όλους! Παλεύουμε ενάντια στη ρατσιστική πολιτική των πνιγμών, των απελάσεων, των φυλακίσεων και του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την οικονομική κρίση, αλλά και να δικαιολογήσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους –και που εφαρμόζει και η ελληνική κυβέρνηση στοιχισμένη με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μιας πολιτικής που αποθρασύνει τους φασίστες και αυξάνει τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις, μαζί με συνδικάτα (όπως ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΤΟΕ, ΠΟΕΣΥ, το σωματείο μας στην INTRACOM, σωματεία νοσοκομείων κ.ά.), κοινότητες μεταναστών και προσφύγων οργανώνουν και στηρίζουν το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία προς τα γραφεία της Χ.A. στη Μεσογείων.
Επίσης και τη Δευτέρα 18/9 διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 5:00μ.μ., στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (οδός Π. Φύσσα, πρώην Π. Τσαλδάρη) και στη συνέχεια πορεία προς το Καστράκι Πειραιά (απέναντι από πύλη Ε2 στο λιμάνι), όπου διοργανώνεται συναυλία με την πρωτοβουλία της οικογένειας Φύσσα. Αντίστοιχες διαδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, μεταξύ αυτών το Σάββατο 16.9 στη Θεσσαλονίκη στις 11π.μ. (άγαλμα Βενιζέλου) αλλά και στην Πάτρα στην πλ. Όλγας (16.9 στις 11π.μ.).
Καλούμε όλες κι όλους σε μαζική συμμετοχή με το πανό του σωματείου μας στις αντιφασιστικές αυτές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις.
Η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει στην Αθήνα στις 14-15 Οκτώβρη τη «Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού» για τον συντονισμό της δράσης με το αντιφασιστικό κίνημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ποτέ ξανά φασισμός!
Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής!
Ισόβια στους νεοναζί φονιάδες του Παύλου Φύσσα!


Υ.Γ. Το κάλεσμα αυτό είχε προτείνει η «Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM» για να βγει από το ΔΣ του σωματείου αλλά η πλειοψηφία εξέδωσε τελικά ένα στεγνό κάλεσμα χωρίς τις σημαντικές συνδέσεις με τα γενικότερα ζητήματα που μπαίνουν στον αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό αγώνα, όπως βάζουμε παραπάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου