Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ένα πρώτο σχόλιο του Γιάννη Θεοχάρη για την ανακοίνωση της ΑΕΕ σε σχέση με την  αγωγή που απειλεί η ΑΚΕ ότι θα τους κάνει (θα στείλουμε μια δημόσια ανακοίνωση τις επόμενες μέρες)


 Εμείς σα ΓΕΝΟΒΑ τοποθετηθήκαμε στο Δ.Σ. της περασμένης Δευτέρας (2.10) ότι είναι διαλυτική για το σωματείο η απόφαση της πλειοψηφίας να προχωρήσει σε αγωγή ενάντια στα μέλη Δ.Σ. της ΑΕΕ (σε συνέχεια του εξώδικου που τους είχε στείλει ως προειδοποίηση τον Ιούλιο σε σχέση με το ζήτημα του θανάτου του φύλακα στη DEFENSE) και πρέπει να κάνει πίσω. Καταψηφίσαμε την απόφαση να γίνει η αγωγή.

Καλέσαμε την ΑΚΕ  να αφήσουν τα περί δικαστηρίων, να τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της στους συναδέλφους , να πουν ό,τι νομίζουν για τους χαρακτηρισμούς περί «κουκουλώματος» της ΑΕΕ και βέβαια  να τοποθετηθούν επιτέλους και επί της ουσίας, όσο αφορά το γεγονός του θανάτου του φύλακα , πράγμα που έχουν αποφύγει όλο αυτό το διάστημα.

Από τη μεριά μας είχαμε  αναδείξει τις ευθύνες της εργοδοσίας όταν έγινε το τραγικό περιστατικό με ανακοίνωσή μας  που  προηγήθηκε αυτή της ΑΕΕ :
σε   αντίθεση με την  ΑΚΕ που υιοθέτησε τις απαντήσεις της εταιρείας, ότι τάχα δεν υπήρξαν παραλείψεις στο σύστημα της φύλαξης . Αλλά δεν μπήκαμε, όπως η ΑΕΕ,  σε μια δίκη προθέσεων για τη στάση της ΑΚΕ (αν  είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία, τα κουκουλώνει κ.λ.π) γιατί αυτά δεν αποδεικνύονται, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στην ΑΚΕ να εκτρέψει τη συζήτηση, να κερδοσκοπήσει-σπεκουλάρει και να  επιχειρήσει να γίνει από υπόλογη, κατήγορος.  Ο κόσμος μπορεί να κρίνει αν μείνει κανείς στα γεγονότα, το πώς συνδέονται και το τι στάση κρατάει ο καθένας.

Είναι αποπροσανατολιστικό αντί να συζητάμε για τα προβλήματα των συναδέλφων και να κάνουμε κριτική για το τι προτείνει ο καθένας, να πηγαίνει η συζήτηση στο ποιος είναι συκοφάντης ή το ποιος είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτά απλά δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά δεν είναι χρήσιμα αν θες να  σπρώξεις τα πράγματα . Στην ουσία η ΑΚΕ βολεύεται πίσω από μια θέση ότι έχουμε την πλειοψηφία, αλλά τι να κάνουμε όταν έχουμε τους  ..άλλους να μας συκοφαντούν. Και η ΑΕΕ ουσιαστικά λέει στον κόσμο ότι με αυτή την πλειοψηφία που εκλέγετε, δε γίνεται τίποτα (φαίνεται και από τη σχετική της ανακοίνωση στις 5.10). Έτσι δε στριμώχνεις στο παραμικρό την ΑΚΕ.

Το ζήτημα είναι, με βάση τη δυναμική που δημιουργούν οι επιθέσεις της εργοδοσίας και οι γενικότερες επιθέσεις,  να ενώσεις ένα ευρύτερο κόσμο και να στριμώξεις και τη φιλοεργοδοτική πλειοψηφία.  Όχι να «κουκουλώνεις» την ηττοπάθειά σου σε μια ατελείωτη καταγγελιολογία, που όμως δεν αλλάζει κάτι.

Και βέβαια η ΑΕΕ «ξεχνάει» στη σημερινή της ανακοίνωση (γιατί τη βολεύει να παρουσιάσει ότι υπάρχουν δυο απόψεις και όποιος δεν είναι με την ΑΚΕ, θα πρέπει να είναι μαζί της)  όχι μόνο ότι  πρώτοι αναδείξαμε σα ΓΕΝΟΒΑ το τραγικό περιστατικό, αλλά και το ότι στο Δ.Σ. της Δευτέρας καταψηφίσαμε την απόφαση για αγωγή (καθώς και προηγούμενα το εξώδικο). Προφανώς δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις, αλλά και δεν ταυτιζόμαστε με τις τακτικές της ΑΕΕ

Η εξέλιξη που έχουμε, μετά το Δ.Σ. της Δευτέρας,  είναι ότι η ΑΚΕ συνεχίζοντας την αποπροσανατολιστική της τακτική, μοιάζει ότι από τις επιφυλάξεις και την προειδοποίηση (εξώδικο),  θα κινηθεί μάλλον σε αγωγή για να πετύχει και κάποιου τύπου παρεμπόδιση στη συνδικαλιστική  λειτουργία της ΑΕΕ, βαδίζοντας σε ένα αντιδραστικό μονοπάτι . Μένει να δούμε αν και τι τελικά θα  ανακοινώσουν στον κόσμο καθώς είναι ήδη εκτεθειμένοι για τη στάση τους στο τραγικό γεγονός και τώρα κινδυνεύουν να εκτεθούν ακόμη περισσότερο για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης .


Μόλις  το κάνουν, θα  στείλουμε και τη δική μας ανακοίνωση σαν ΓΕΝΟΒΑ ενάντια σε αυτή τη διαλυτική για το σωματείο τακτική της  ΑΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου