Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα στάλθηκε (μετά από πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ) από το Δ.Σ. στο Σωματείο στην INTRACOM (όπως κι ανάλογα από πολλά άλλα σωματεία και συνδικάτα) ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ΟΤΕ που απεργούν με 48ωρη απεργία και συγκεντρώσεις-πορείες στις 30-31/10 διεκδικώντας αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς παγιοποίηση μειώσεων ή και νέες μειώσεις σε αμοιβές, εφαρμοζόμενη ενιαία για όλους τους εργαζόμενους κι όχι ξεχωρίζοντας (δυσμενώς) τους νέους, ΟΧΙ απολύσεις, διατήρηση των παλιότερα συμφωνημένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, ενιαίο ωράριο και συνθήκες εργασίας σε όλο τον όμιλο κι όχι κατακερματισμό σε εταιρείες, θυγατρικές, εργολαβίες, διεκδικούν δουλειά κι ενιαίο τρόπο αμοιβής για τον καθένα κλπ. Το ψήφισμα όπως στάλθηκε:

Παιανία, Παρασκευή, 27.10.2017

Ψήφισμα αλληλεγγύης στη 48ωρη απεργία στον ΟΤΕ 30-31 Οκτώβρη 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM εκφράζει την αλληλεγγύη όλων των μελών του Σωματείου μας στους συναδέλφους εργαζομένους στον ΟΤΕ που απεργούν για 48 ώρες στις 30-31.10.2017 με απόφαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.  Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, εκτιμούμε ότι επηρεάζει κι ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους στον τηλεπικοινωνιακό-τεχνολογικό κλάδο και γενικά στην Ελλάδα. Το μεγάλο κεφάλαιο κι οι δανειστές μαζί με τις μνημονιακές κυβερνήσεις φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης, την οποία προκάλεσαν, στις πλάτες των εργαζόμενων που παράγουν τον πλούτο, οδηγώντας σε ανεργία, φτώχεια, ισοπέδωση δικαιωμάτων που καταχτήθηκαν με αγώνες και θυσίες γενεών.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ για αξιοπρεπή Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο, αμοιβές και αυξήσεις για όλους (κατάργηση των δύο ταχυτήτων εργαζομένων), διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και ενιαίο ωράριο εργασίας για όλους!
Δουλειά για όλους με ίσα δικαιώματα!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΤΟ Δ.Σ

Και τώρα κάποιε σκέψεις σχετικά:

Οι ευθύνες της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΟΜΕ-ΟΤΕ και α’βάθμια στον ΟΤΕ, που κυριαρχούν οι «κυβερνητκοεργοδοτικές» παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) είναι μεγάλες, για τις προηγούμενες ΣΣΕ όπου συνθηκολόγησαν σε μειώσεις από το 2011 και διαφοροποίηση ανάμεσα στο παλιό και νέο προσωπικό, στην επέκταση των υπεργολαβιών, στη θυγατρικοποίηση με διαφορετικά καθεστώτα, στην «ελαστικοποίηση» γενικά της εργασίας κλπ., όπου τώρα «πατάει» η εργοδοσία της Deutsche Telekom μαζί με το «μνημονιακό κεκτημένο» των εργοδοτών στην Ελλάδα και θέλει «νέο αίμα» στις διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ, παρά τα μεγάλα κέρδη της επιχείρησης. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και την αλληλεγγύη μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Το θέμα δεν είναι ότι πρόκειται για γερμανική εταιρεία – το θέμα αφορά τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και γενικότερα στον κλάδο και στη χώρα κι όχι το έθνος – σε κάθε περίπτωση εμείς ζητάμε μια ανατροπή της λιτότητας και των αντεργατικών πολιτικών των μνημονίων με, ανάμεσα σε άλλα βασικά μέτρα (π.χ. διαγραφή του χρέους), την κρατικοποίηση στρατηγικών κλάδων κι επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο – κι αυτό περιλαμβάνει βέβαια και τον ΟΤΕ. Σε κάθε περίπτωση, είναι η 1η και μάλιστα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ΟΤΕ εδώ και πολλά χρόνια, αφορά ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε στρατηγικό κλάδο και επηρεάζει γενικότερα.

Αξίζει κάθε στήριξη αυτός ο αγώνας. Αφορά όχι μόνο στον ΟΤΕ αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και γενικά. Μόνο με αγώνες κλιμακούμενους και γενικευόμενους μπορούμε οι εργαζόμενοι να υπερασπίσουμε όσα ακόμη έχουμε, μπορούμε να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν και να διεκδικήσουμε ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει αντίστοιχα στις πραγματικές ανάγκες μας και σαν δημιουργών του πλούτου.

Εκτός από το ψήφισμα του Σωματείου που παρατίθεται πιο πάνω, μπορεί κανείς να δει και το απεργιακό φυλλάδιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ http://www.ome-ote.gr/images/PDF_files/anakoinwseis/2017/Φυλλάδιο_Απεργία30-31_Οκτωβρίου_2017__ΟΜΕ-ΟΤΕ.pdf 
αλλά και η ανακοίνωση της ΑΣΕ-ΟΤΕ http://www.ase-ote.gr/ase/anakoinwseis/ανακοίνωση-της-ασε-οτε-για-την-48ωρη-απε/ , παράταξης που στηρίζει την ΑΤΕ στο ΕΚΑ (μαζί με την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM κ.ά.), όπου πέρα από κάποιες διατυπώσεις (που μοιάζουν «εθνικιστικές») με τις οποίες δεν συμφωνούμε, υπάρχουν πολλά πραγματικά στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση στον ΟΤΕ και τις διαρκείς εργοδοτικές επιθέσεις.

Βασίλης Συλαϊδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου