Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.1




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΛΕΣΜΑ: ΑΠΕΡΓOYME ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12.01.2018

11.1.2018
Συνάδελφοι, -ισες
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 12.1.2018 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο των νέων ισοπεδωτικών για τους εργαζόμενους προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση/3ου μνημονίου που έχει «αιχμή» την αισχρή αντιαπεργιακή διάταξη για 50%+1 παρουσία των μελών (απαρτία) σε Γ.Σ. για κήρυξη απεργίας.  Αυτό παρά το ότι το προεδρείο του σωματείου που ελέγχεται από την ΑΚΕ έχει απορρίψει την πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ, που στηρίζει και η ΑΕΕ, για συμμετοχή στην απεργία με κήρυξη στάσης εργασίας από το Δ.Σ.
Συγκεκριμένα προτείναμε σα ΓΕΝΟΒΑ 4ωρη στάση 11πμ-3μμ και συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο κέντρο κι αντίστοιχα στις διάφορες πόλεις, πιέζοντας κι απαιτώντας από ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ να αποφασίσουν για  24ωρη απεργία τη μέρα αυτή. (διαβάστε το κάλεσμα για στάση εργασίας που προτείναμε στο Δ.Σ. και δεν έχει δεχτεί η ΑΚΕ: http://protovoulia-genova-intracom.blogspot.gr/2018/01/121-11-3.html.  Υπογραμμίζουμε την ανάγκη μαζικής απεργιακής εργατικής αντίδρασης για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση που δεχόμαστε, για να ανοίξουμε ενωτικά, αγωνιστικά το δρόμο για να ξαναπάρουμε όσα μας έκλεψαν, για ένα καλύτερο αύριο των εργαζομένων.
Το προεδρείο του Δ.Σ. επικαλείται τη ΓΣΕΕ, η ηγεσία της οποίας μπροστά στη νέα επίθεση δεν οργανώνει καμιά απεργιακή κινητοποίηση. Η στάση αυτή της ΓΣΕΕ δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για απραξία του σωματείου μας αλλά ένα ακόμη λόγο για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλων των συναδέλφων με δική μας απόφαση, επειδή ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ και σαν σωματείο! Καλούμε και την τελευταία στιγμή την πλειοψηφούσα ΑΚΕ να αποφασίσει στάση εργασίας στις 12.1 όπως προτείναμε.
Γενικότερα σε αυτή τη μάχη, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ  και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνασπισθεί και στην πράξη, μέσα από τις πλειοψηφίες που ελέγχουν σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΠΟΕΜ,  «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» το νέο αντεργατικό μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, το οποίο στα λόγια καταγγέλλουν. Η δε Ν.Δ.  πλειοδοτεί στο αντιαπεργιακό άρθρο, ζητώντας όχι απαρτία 50%+1, αλλά ψήφο υπέρ της απεργίας από το 50%+1 των μελών (κι άρα πολύ μεγαλύτερη απαρτία), λειτουργώντας έτσι σαν «λαγός» στην κυβέρνηση για να περάσει το δικό της «ηπιότερο» έκτρωμα, αλλά ανοίγοντας υποθήκες και για το μέλλον όπου ελπίζει να μπορεί αυτή να «ολοκληρώσει» τον αντεργατικό οδοστρωτήρα για να διασφαλίσει στο ΣΕΒ ότι η εξουσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς θα είναι πάντοτε ικανή να εμποδίζει  τη νόμιμη απεργιακή απόφαση από τα κάτω.
Αυτή η μάχη οργανώνεται από τη βάση με τη στήριξη των συνδικαλιστών στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για την άνοδο του κινήματος, για να πάρουμε με τους αγώνες μας  όσα μας έκλεψαν, για να πάρουμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας τη δική μας μοίρα και των παιδιών μας.
 Οι απεργίες είναι το ισχυρό μας όπλο στην πάλη απέναντι στους καπιταλιστές που φέρνει νίκες και φοβίζει την άρχουσα τάξη.  Το Ν/Σ, ανάμεσα στα άλλα, επιχειρεί να τσεκουρώσει αυτό το κύριο όπλο της εργατικής τάξης για άμυνα και διεκδίκηση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας: το απεργιακό δικαίωμα, κατακτημένο με αγώνες, διώξεις κι αίμα ακόμη. Και μάλιστα στο ζωντανό κύτταρο του συνδικαλισμού, στα α’βάθμια σωματεία, εκεί όπου υπάρχει άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφάσεις μέσα από τις Γ.Σ.
Αποφάσεις για απεργία στις 12.1 έχει πάρει σημαντικός αριθμός πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που οι διοικήσεις τους πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ αλλά και πολλά άλλα συνδικάτα κι ομοσπονδίες χωρίς να πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ (π.χ. ΕΙΝΑΠ - νοσοκομιακοί γιατροί Αθήνας–Πειραιά κι ΟΕΝΓΕ – πανελλαδική τους ομοσπονδία, προσωπικό νοσοκομείων, εκπαιδευτικών α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακών, Ομοσπονδίες στο Δημόσιο, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, το Μετρό και τα τρόλεϊ στην Αθήνα, α’βάθμια σωματεία ιδ. και δημ. τομέα κ.ά.
Η απεργία στις 12.1, έχει de facto χαρακτηριστικά πανεργατικής κινητοποίησης και σηματοδοτεί την απόφαση του πιο μαχητικού κομματιού των εργαζομένων να παλέψουν μέχρι τελικής δικαίωσης για την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει τους εργαζόμενους, για την αποκατάσταση όλων των δικαιωμάτων που με αγώνες καταχτήθηκαν και τώρα ισοπεδώνονται, όπως: οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, η δημόσια ιδιοκτησία σε κοινωνικά αγαθά που ιδιωτικοποιούνται, δημόσια –με αποτελεσματική χρηματοδότηση και στελέχωση- υγεία, παιδεία, κοινωνική μέριμνα , ακόμη και για τη λαϊκή πρώτη κατοικία και μικροϊδιοκτησία που βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί με το νέο πολυνομοσχέδιο, ενώ έχει ψηφισθεί «ιδιώνυμο» με φυλακίσεις όσων αντιστέκονται.
Όλα αυτά θυσία για να ενισχυθεί η κερδοφορία των «επενδυτών» και  για να ξεπληρώνονται χρέη σε τράπεζες (που μας έχουν φορτώσει πολλαπλά ανακεφαλαιοποίηση), funds κι εφορίες για τερατώδη πλεονάσματα που καταλήγουν να τρέφουν το αδηφάγο τέρας του ληστρικού χρέους.
Ισχύει ότι στις επιχειρήσεις INTRACOM οι συνάδελφοι καλυπτόμαστε από τις 24ωρες απεργιακές αποφάσεις κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, όπως π.χ. το ΣΕΤΗΠ (όλοι οι εργαζόμενοι στην Αθήνα και τα αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα) ή ΣΜΤ (μηχανικοί-τεχνικοί σε Αθήνα και Πάτρα και το  αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη) κ.ά. για να απεργήσουμε σε 24ωρη βάση την Παρασκευή 12.1. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει το ΔΣ του σωματείου στην INTRACOM (που είναι από τα μεγαλύτερα στον ιδιωτικό τομέα) από την ευθύνη να αποφασίσει δική μας συμμετοχή (μπορεί το ΔΣ με στάση εργασίας), στο δίκαιο και κρίσιμο αγώνα στις 12.1, στηρίζοντας παράλληλα ενωτικά όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Εμείς σαν Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM θα κατέβουμε με το πανό μας και καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους σε προσυγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 12.1 στη διασταύρωση Κοραή και Σταδίου, μπροστά στην πλ. Κλαυθμώνος, στη συνέχεια ενιαία πορεία προς τη Βουλή με όλους όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.
Οι εργαζόμενοι και σήμερα δεν θα υποκύψουν, θα αγωνισθούν και θα ανατρέψουν αυτό το άθλιο Ν/Σ και τα άλλα που προηγήθηκαν, όπως πάλεψαν και κατάργησαν παλιότερα στην πράξη οι εργαζόμενοι το διαβόητο «άρθρο 4» των Αρσένη-Γεννηματά (με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 1983, που μοιάζει πολύ με το σημερινό αντιαπεργιακό άρθρο 211 του προς ψήφιση Ν/Σ).
 Επίσης καλούμε σε συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15.1 (ή όποτε ψηφισθεί το Ν/Σ) στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 5:00μμ.

Τα συνθήματά μας:
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
·         ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
·         ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
·         ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ - ΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
·         ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ: ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ!
·         ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου