Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΟΒΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 17.1

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗN ΙΝΤΡΑΚΟΜ
16/1/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Κερδοφορία καταγράφουν οι ισολογισμοί των εταιρειών DEFENSE και INTRASOFT και για το 2017, όπως και την περσινή χρονιά και με αντίστοιχη πρόβλεψη και για την επόμενη χρονιά, με βάση τα στοιχεία που  έδωσαν οι διοικήσεις στο Δ.Σ. του  σωματείου, στις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί. Επίσης η Telecom (που το 2016 είχε μόνο λειτουργική κερδοφορία, αλλά τελική ζημιά λόγω των λογιστικών αποσβέσεων), πέρασε το 2017 σε μια  ανοδική φάση, που θα γίνει ακόμη πιο θετική το 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της.
Για τους εργαζόμενους όμως θα ισχύσει η επέκταση και για το 2018 της μείωσης των μισθών τόσο σε TELECOM, όσο και σε DEFENSE, με την εκβιαστική  διαδικασία των υπογραφών ατομικών συμβάσεων (η συνάντηση με την INTRAPOWER-τμήμα της πρώην INMAINT- εκκρεμεί).
Στη DEFENSE δίνουν, με μορφή διατακτικών, ένα πολύ μικρό επίδομα των 200 ευρώ για το 80% του προσωπικού (που δεν αναπληρώνει ούτε τις απλήρωτες υπερωρίες τους) και για το υπόλοιπο 20%, διατακτικές αξίας ίσης με το μισό μικτό υφιστάμενο μισθό, με εργαλείο την αξιολόγηση των εργαζομένων από τους διευθυντές τους.
Στην INTRASOFT έχει μεν σταματήσει η διαδικασία των υπογραφών ατομικών συμβάσεων και υπάρχουν μισθολογικές διορθώσεις τα τελευταία δύο χρόνια για 250 συναδέλφους (σε σύνολο 900),  μετά τα κύματα αποχωρήσεων από την εταιρεία, αρκετοί παραμένουν για δεκαετία παγωμένοι στις παλιές συλλογικές (όπως οι συνάδελφοι στη ΝΟΜΟΣ) και για την πλειοψηφία των συναδέλφων, που προσλήφθηκαν μετά το Φλεβάρη του 2012 (όταν καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις), ισχύουν οι  χαμηλοί-μνημονιακοί μισθοί, κάτω από τις παλιές κλαδικές-ομοιοεπαγγελματικές. Ουσιαστικά οι όποιες αυξήσεις δόθηκαν, έχουν χρηματοδοτηθεί από τους μειωμένους μισθούς των χαμηλόμισθων συναδέλφων, στα πλαίσια μιας πολιτικής πολλαπλών μισθολογικών ταχυτήτων, με εργαλείο την αξιολόγηση και με στόχο τη συγκράτηση του μέσου μισθού και την προώθηση της εξατομίκευσης της διεκδίκησης, χωρίς συνδικαλιστική συλλογικότητα κι αλληλεγγύη: μια αντεργατική συνθήκη που δε διασφαλίζει τίποτα, όπου ο εργοδότης έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τον μεμονωμένο εργαζόμενο.
Οι εργοδοσίες, τόσο στον όμιλο της ΗOLDINGS όσο και στην TELECOM,  αρνούνται (στο όνομα της ανταγωνιστικότητας) την επαναφορά μισθών και κλαδικών-ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις. Αφήνουν ουσιαστικά έξω από την ανάπτυξη των εταιρειών τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, επιμένουν στους μειωμένους μισθούς με όπλο τις τρομοκρατικές ατομικές συμβάσεις και δίνουν μια επιδοματική παροχή με το σταγονόμετρο, εφάπαξ και με όρους εξατομίκευσης και διαίρεσης των συναδέλφων, ενισχύοντας ταυτόχρονα το διευθυντικό «δικαίωμα» σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν πρόκειται να χαρίσουν συλλογικές συμβάσεις και μισθούς, ακόμη και αν γράφουν οι εταιρείες συνεχώς κέρδη.
Ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αναγκάσει τους εργοδότες να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις σε λίγους μήνες που υποτίθεται ότι «βγαίνουμε» από τα μνημόνια, κάτι που υπόσχεται - ενώ και πάλι «ξεχνά» να πάρει υπόψη τους εκβιασμούς ΣΕΒ, υποψήφιων «επενδυτών», δανειστών και αγορών. Ενώ ακριβώς χθες και για μια φορά ακόμη παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις ενός μαχητικού κομματιού των εργαζομένων, ψήφισε το άρθρο-αντιαπεργιακή λαιμητόμο για απαρτία του 50%+1 των μελών για απεργιακή απόφαση από τη Γ.Σ. α’βάθμιου σωματείου, περιστέλλοντας έτσι δραστικά το βασικό όπλο άμυνας και διεκδίκησης –και των συλλογικών συμβάσεων- των εργαζομένων, κατακτημένο με αγώνες κι αίμα γενιών. Η δε δεξιά αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει (παπαγαλίζοντας τον ΣΕΒ) ότι ούτε θέλει να ακούει για κλαδικές-ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις ενώ και στο αντιαπεργιακό άρθρο για απεργιακή απόφαση από Γ.Σ, πλειοδότησε αντιαπεργιακά, ζητώντας όχι απαρτία 50%+1, αλλά ψήφο υπέρ της απεργίας από το 50%+1 των μελών (προϋποθέτοντας απαρτία πολύ πάνω από το 50%+1), κανόνα που τον επεκτείνει και στα πρωτοβάθμια ευρύτερης περιφέρειας, κλαδικά, πανελλαδικά, αλλά και τα δευτεροβάθμια.
Να βάλουμε με τη δράση μας τις ανάγκες μας μπροστά από τα κέρδη των μετόχων και τα προνόμια των μεγαλοστελεχών τους. Η επιστροφή των μισθών με πρώτο άμεσο βήμα την επιστροφή του minimum επιπέδου των μισθών που προέβλεπαν οι κλαδικές-ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις είναι δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα, που ενοποιούν τους συναδέλφους όλων των εταιρειών που εκπροσωπούνται στο ενιαίο σωματείο μας. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί να τα διεκδικήσουμε.
Οι συλλογικοί μας αγώνες  είναι ο μόνος τρόπος να  υποστηρίξουμε σθεναρά αυτά τα αιτήματα. Οι συλλογικοί  μας αγώνες το προηγούμενο διάστημα (48ωρες το 2011 σε όλες τις εταιρείες, πολυήμερη στη DEFENSE το 2012, στην ΙΝΜΑΙΝΤ το 2013 και πρόσφατα το 2017, στην INTRASOFT πριν 3 περίπου χρόνια) έβαλαν φρένα στην πολιτική των μειώσεων των μισθών και στις απολύσεις και δημιούργησαν ένα τείχος στις παραπέρα επιθέσεις. Η δε συμμετοχή μας στις γενικές απεργίες και τις κεντρικές μάχες, όπως η μάχη ενάντια στο αντιαπεργιακό 50%+1 για την απαρτία στη Γ.Σ, ανατροφοδοτεί συνεχώς την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα και τη συλλογικότητά μας απέναντι και στον εργοδότη.
Η πρότασή μας της ΓΕΝΟΒΑ στη Γενική Συνέλευση (Τετάρτη 17/1 από 13:00-15:00 στο εστιατόριο Α5) είναι η κήρυξη κατ’ αρχήν 24ωρης Προειδοποιητικής Απεργίας σε όλες τις εταιρείες, την Παρασκευή 19/1 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης, με αιτήματα:
·         την εφαρμογή -σαν κατώφλι- των παλιών κλαδικών-ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων για όλους τους συναδέλφους, παλιούς και νέους και  την επαναφορά όλων των μισθών στο επίπεδο του 2010.
·         Καμιά απόλυση ή εξαναγκασμένη «αποχώρηση». Όχι στο διευθυντικό «δικαίωμα» της απόλυσης με τη δικαιολογία της αξιολόγησης.
·         Πληρωμή υπερωριών με βάση το νόμο.
·         Όχι στις ατομικές συμβάσεις. Υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων στη HOLDINGS και στην TELECOM που να κατοχυρώνουν τα προηγούμενα.



ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17.1. ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ Α5 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου